Marga Piepers
19-8-1945
Jan Luikenstraat 44 5615 JM Eindhoven
+31 (0)6-1505 4036 marga@margapiepers.com
Agenda
Data Locatie
- -

Carrière

Al van jongs af aan ben ik mede dankzij mijn vader die ook kunstschilder was, bezig met schilderen. Na de Mulo ben ik naar de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven gegaan. Hier ben ik in 1966 cum laude afgestudeerd.

Schilderijen

In mijn atelier zijn de meest uiteenlopende werken te zien. Soms bestudeer ik een kleur, techniek of een onderwerp en soms wil ik een ervaring, stemming of beleving weergeven. Meestal begin ik zomaar te schilderen en laat het schilderij vanuit mijn onderbewuste tot stand komen. Dan werk ik alsof ik in trance ben; op een bepaald moment is dat voorbij en sta ik zelf van het resultaat te kijken. Vaak zijn het zaken die mij diep geraakt hebben en enorm bezighouden. Het zijn stemmingen die ik op deze manier uit, soms kan ik ze makkelijk benoemen en soms laat ik het gewoon zijn wat het is.

De thema's in mijn werk lopen door mijn manier van werken sterk uiteen. Mensen, bloemen, stillevens en landschappen komen allemaal voorbij. Van statische portretten tot speelse, ontwapenende, soms ontroerende sfeerbeelden. Mijn schilderijen representeren mijn kijk op de wereld. Er zijn abstracte, figuratieve, bonte, tere, zacht-en felgekleurde olieverfschilderijen en aquarellen te zien. Een grote diversiteit, zoals de wereld om ons heen ook is voor degene die het willen zien.

Portretten

Als U geïnteresseerd bent in een portret van Uzelf, vriend of familielid en mijn manier van werken U bevalt, kunt U contact met me opnemen voor verdere informatie en een prijsindicatie. Mijn contact gegevens kunt U hier vinden.

Exposities

Aangezien schilderen een eenzame bezigheid is, kan ik er van genieten soms in de openbaarheid te treden en respons te krijgen door mijn werk te exposeren. Wilt U mijn werk in volle glorie bekijken dan kunt U contact met me opnemen of een expositie bezoeken. In de agenda is te zien waar en wanneer ik mijn werk exposeer.

De collectie op afspraak te bezichtigen in Eindhoven. Stuur een mailtje en je krijgt binnen 2 dagen antwoord.